Dansstijlen

- Jazzdans; De stijl van jazzdans kenmerkt zich door het mengen van de klassiekere danspasjes en bewegingen met grepen uit tal van andere dansstijlen. Zo vindt men veel dansbewegingen terug vanuit het klassieke ballet, waarop jazzdans zich dan ook sterk baseert (men kan Jazzdans ook terugvinden onder de noemer Jazzballet) maar zijn er verder ook verschillende pasjes overgenomen uit de iets modernere dansstijlen. Het is dan ook een stijl die zich al jaren lang ontwikkelt en uitbreidt, men kan zelf altijd proberen danspasjes toe te voegen aan het bestaande assortiment om zo tot nog uniekere dansen te komen.

- Streetjazz; Streetjazz is een combinatie van de twee bekende dansstijlen streetdance en jazz waarbij snelle en strakke bewegingen gemaakt worden. Tijdens deze lessen wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, goede conditie en een danscombinatie. Streetjazz is een funnky dansles voor jong en oud en zowel voor jongens als meisjes.

- Hip hop; Wat deze dansstijl zo bijzonder maakt is dat er geen standaard regels en technieken zijn, iedereen kan zijn eigen versie van een hip hop combinatie maken. Deze dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen; popping, locking, waving, breakdancing en vele anderen. De stoere bewegingen maakt deze stijl ook interessant voor jongens.

- Streetdance; Streetdance is een dansstijl die zich kenmerkt door een combinatie van jazzdans en aerobics, met invloed van de hip hop onderdelen. Streetdance bewegingen kunnen heel luchtig zijn maar kunnen ook strak zijn en worden uitgevoerd op snelle muziek, dit zorgt voor een flitsend effect. Bij streetdance is ook vooral je attitude, houding, erg van belang. Streetdance is 'bouncen op de muziek'.

- Modern; Deze stijl varieert van danser tot danser. Deze dansstijl staat bekend om het lichaam, die dient als communicatie en expressiemiddel. Tijdens deze stijl word een combinatie gemaakt van danstechniek en proberen we emoties mee te laten spelen in het uitvoeren van een stuk dans.

 

Actualiteiten

  • 29-09-2018 11:58

    Start dansles mini's

    Op woensdag 3 oktober zullen de lessen voor de mini's ook weer van start gaan! Heeft u een kind in...

Enquête

Welke danser zie jij graag tijdens een workshop bij ons in 2016?

Totaal stemmen: 641

Contact

Dansschool E-star
Duinweg 101
Oostkapelle
4356 GA

0651707917

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode